Onze stedelijke fanfare Stêd Sleat gaat iets leuks doen!

 

Wij hebben namelijk het idee opgevat om tijdens Sipelsneon, op zaterdag 24 juni 2023, een heuse BADEENDJESRACE (Duckrace) te organiseren in Sloten.

 

Wat is een Duckrace?

Een Duckrace is in eerste instantie een evenement om geld in te zamelen, in ons geval voor muziekvereniging Stêd Sleat. Het hoofdonderdeel is een wedstrijd tussen een paar honderd badeendjes die in het Diep te water worden gelaten. De finish ligt een paar honderd meter verderop, waarbij de eendjes onder luid gejuich van de toeschouwers en hulp van de brandweer de eindstreep bereiken.

 

De badeendjes zijn aan de onderkant voorzien van nummers die corresponderen met loten die wij in aanloop naar de Duckrace verkopen. Personen die in het bezit zijn van loten, dingen mee naar de prijzen.

 

Om dit evenement te kunnen bekostigen zijn wij op zoek naar sponsoren die ons willen ondersteunen met een geldbedrag of een leuke prijs. Inmiddels hebben wij al een aantal toezeggingen binnen, waarvoor onze hartelijke dank!

In aanloop naar Sipelsneon gaan wij langs de deuren om loten voor de Duckrace te verkopen. Wanneer dat zal zijn, laten wij nog weten.

Houd onze website www.stedsleat.nl, onze sociale mediakanalen en de brievenbus in de gaten voor meer informatie.

Draag jij jouw (st)eendje bij?