Jacob Dijkstra

Jacob Dijkstra is al op jonge leeftijd in de aanraking gekomen met de blaasmuziek. Hij heeft cornet gespeeld bij diverse top brassband in Nederland. Na zijn studie als leraar, begon hij aan zijn studie muziek aan de Muziek Pedagogische Academie in Leeuwarden.

Als dirigent was hij erg succesvol met Brassbands en fanfare orkesten in alle divisies. Hij werd ook verschillende keren uitgenodigd door andere landen zoals: Duitsland, Zweden, Litouwen en Groot Brittannië.

Als jurylid heeft Jacob de hele wereld over gereisd en heeft hij allerlei concoursen zoals Regionale, Nationale en Europese in veel verschillende landen gejureerd.

Daarnaast heeft hij een brede ervaring in de muziekwereld en was hij directeur van uitgeverijen en mediaproducties. Daarnaast is hij artistiek leider van twee festivals in Nederland

Internationaal staat Jacob Dijkstra bekend als lid van nationale – en internationale verenigingen zoals de European Brass Band Association (EBBA). Hier was hij van 1995 tot 2009 voorzitter van de Muziekcommissie. Hij is tevens de oprichter en promotor van de Open Nederlandse Brassbandkampioenschappen in Groningen. Dit internationale Brassbandfestival vindt elk jaar in juni plaats en wordt ook erg populair bij buitenlandse bands.

Sinds 2003 werkt hij voornamelijk als adviseur voor diverse projecten voor verschillende instellingen;
In deze functie was hij onder meer betrokken bij de Zweedse en Litouwse Brassbandverenigingen en de steden Palanga en Katowice (Polen). Jacob is lid van de International Board of Experts van het World Music Contest (WMC) in Kerkrade en is tevens als specialist voor Brassband repertoire verbonden aan het Repertoire Informatie Centrum (RIC) in Arnhem. Daarnaast is hij nog steeds werkzaam als freelance dirigent, jurylid en docent in vele landen.

Momenteel is Jappie ook nog dirigent van de fanfare Looft den Heer uit Boornbergum