Zaterdag 23 maart werd er in een goed gevulde kerk een mooi voorjaarsconcert geven. Aan dit concert werd tevens meegewerkt aan het jeugdkorps van Wikel/Sleat  De Muzykmaten.

Stêd Sleat onder leiding van Durk Krol opende de avond met de mars Red & Black in een arrangement van Marco Middelberg. Een mooi gedragen werk mag ook niet ontbreken op een concert dit werd het Canzone per Sempre van Rob Goorhuis. De film Bohemiam Rhaposdy is momenteel een hit in de Nederlandse bioscopen dus muziek van Queen mocht niet ontbreken op het concert. De titelsong Bohemian Rhaposdy werd heel mooi uitgevoerd door de muzikanten van Stêd Sleat.

De leerlingen Mark en Silke speelden beiden een mooi solowerk. Ook Dorien speelde een solo met begeleiding van haar moeder op de piano.

Voor de pauze slot het korps af met Light Walk in een arrangement van Willem Aukema. De solo voor bugel werd gespeeld door Douwe.

Na de pauze was het de beurt aan het jeugdkorps van Wikel/Sleat De Muzykmaten onder leiding van Jeanette Valkema. Zij begonnen haar optreden ook met muziek van Queen en wel  met We will rock you. Verder speelden zijn enige stukken uit de musical The Lion King.

Het korps sloot de avond af. Eerst werd de mars March Creole gespeeld. Douwe speelde nog enige variaties van Carnaval de Venice op zijn bugel. De trompetsectie te weten: Dineke, Kleis en Sjoerd soleerden in Bugler’s Holiday en dat deden ze op voortreffelijke wijze.

 

Dineke Kleis en Sjoerd op trompet

De avond werd afgesloten met muziek uit de James Bond film: Casino Royale.

Men kan terug kijken op een zeer geslaagd concert.